Proba 14. FSP - Fortron iti pune PC-ul in miscare!

Carcasa era tãcutã la acea orã din noapte. Câteva fire de praf zburau ca fulgii în întuneric. Componentele se odihneau, dupa o zi lungã de lucru.  Liniştea rãsuna în aer, somnul se întindea ca o pãturã caldã, noaptea densã domnea orizontul.

 Însã un fulger a tãiat cerul, luminându-l. Radu se trezi, agitat. Furtuna se dezlãnţuia, zguduind copacii. Aprinse lumina şi deschise computerul. Deschise jocul lui preferat, ca sã îi abatî gândul de la furtunã. Însã la urmãtorul fulger, întunericul s-a lãsat peste tot cartierul. Un întuneric mut, aducãtor de panicã. Dupã câteva secunde, reveni în fortã. Radu respirã uşurat. Chiar şi în siguranţa casei lui, întunericul îi dãdea fiori. Încercã sã deschidã computerul, din nou şi din nou.


În interiorul carcasei domnea haosul.

-Cod rosu, o pierdem! Unu, doi, trei! Din nou! Unu, doi, trei!

Degeaba încercau prietene ei sã o resusciteze, era în zadar. Sursa fusese afectatã iremediabil.

-Ce mã fac acum? Se gândi Radu. Îmi trebuie o sursã Fortron perfomantã, una mai bunã calitativ decât rãposata, de la un producator FSP.

Începu sã butoneze telefonul, care era din fericire teafãr.

-Am nevoie de un magazin online la care sã gãsesc reduceri lacomponente!

Înãuntrul carcasei, componentele o plângeau pe credincioasa colegã ce pierduse lupta cu viaţa. Dar energia lor se scurgea cu fiecare secundã. Erau paralizate, fãrã o sursã care sã transforme curentul.

Radu gãsise! Magazinul Market Online. Şi fãrã sã stea pe gânduri, a şi plasat comanda, iar în doar câteva ore a ajuns la uşa lui. Solicitã deschiderea coletului. Totul era ok. Prompt şi profesionalist. Cu sursa la purtãtor, începu o complicate operaţie pe cord deschis, pentru înlocuirea sursei.

-Regele a murit! Trãiascã regele! Componentele reveniserã la viaţã.

În afara carcasei, Radu împacheta sursa veche cu grijã. Prima rãmâne mereu în minte: prima carte, prima iubitã, prima experienţã, prima sursã. O puse într-un sertar, pentru a-şi duce acolo somnul de veci. Nu îl lãsa sufletul sã o arunce.

-La revedere, prieten drag! Nu te voi uita!


Articol scris pentru SuperBlog 2015.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã