Taximetristii tineri vs. Taximetriștii batrani

De ceva timp ma plimb destul de des cu taxiul si nu am putut sa nu observ unele diferențe intre taximetriștii tineri si cei bătrâni.
Taximetriștii tineri merg cu mare viteza, iar legile de circulatie sunt sub demnitatea lor, cei mai in vârstă sunt ceva mai prudenți. Asta nu înseamnă ca merg încet, dar, totuși...
Daca li s-a stricat aparatul de taxat, ambreajul, frana sau orice altceva, un taximetrist in varsta îți va spune:" îmi pare rău, nu pot onora aceasta cursa, chem un coleg sa va duca." Cei tineri vor merge așa, eventual daca e stricat taxatorul vor " aproxima" o sumă de plata dubla fata de cea reala, dar nu oricând, ci când ajung la destinație.
Aici e si vina călătorilor, pt. ca:1. Imediat după ce te urci si a pornit trebuie sa verifici aparatul de taxat, pornirea e 1,20 ron, daca a pornit si a mers câțiva metri si aparatul arata zero înseamnă ca e stricat/ oprit. Si 2. pentru ca le permitem. " Cat costa, 50 Ron? Stați ca nu am la mine, sun pe cineva sa coboare sa îmi aducă." Formez 02196xx. " Buna ziua, mașină nr. 13xx circula cu aparatul de taxat oprit si cere suma dubla la destinație."
Sa revenim la subiect:
Taximetriștii in vârstă vor aștepta pana intri in scara, cei tineri vor demara in tromba imediat ce ai inchis portiera, pentru ca ii doare in cur daca vei fi futu, aa, violata in timp ce descui ușă de la bloc.
Cei mai in vârstă sunt vorbareti, cei tineri te ignora de parca ai fi un simplu bagaj, iar de cele mai multe ori vor vorbi la telefon cu un coleg pe tot parcursul cursei.
Taximetristii in vârstă iti cer indicații daca nu stiu sa ajungă, pe când cei tineri vor folosi intotdeauna gps-ul sau harta de pe telefon/tableta.
Pana la urma totul se rezuma la diferentele dintre generatii, fie ele de taximetristi sau nu: cei tineri sunt mai rebeli, superficiali si orgolioși, cei mai in vârstă sunt mai implicati si atenți.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã