Proba 6. Vacanta perfecta la Straja

Cei care mã cunosc personal şi cei care îmi citesc blogul ştiu cât de mult urãsc iarna. Ȋn fiecare sfârşit de toamnã/ început de iarnã am o perioadã de o sãptãmânã sau douã în care îmi este frig încontinuu, indiferent câte haine pun pe mine. Și pun, credeţi-mã, mã îmbrac atât de gros încât îmi e mai uşor sã mã rostogolesc decât sã merg pe stradã.

Ȋn aceste circumstanţe au hotãrât prietenii mei: “Trebuie sã te împrietenim cu iarna!”

Și unde m-aş putea împrieteni mai bine cu iarna, dacã nu la munte?

Aşa cã ne-am urcat în maşinã, cu destinaţia Straja, pentru a petrece un weekend acolo.

Ne-am cazat la Vila Alpin, un loc de cazare bine ales, în inima…iernii.

Nu era de ajuns cã amicii mei insistau sã mã vadã prietena iernii, mi-au fãcut cunoştiinţã şi cu schiurile şi zãpada. Partea mea sado-maso spera sã cad şi sã îmi rup piciorul, sã ajung la spital, pentru a-i putea învinui pe ei pentru tot.

Ȋnsã a fost nevoie sã îmi calc pe orgoliu şi sã îl strivesc bine cu bocancul, pentru a putea mãrturisi cã m-am distrat de minune.

Ziua urmãtoare am urcat pânã la Crucea Eroilor, într-un peisaj de vis, cu o înaltã încãrcãturã energeticã. Am vizitat apoi Schitul Straja, o aşezare religioasã, unde, odatã intratã, mi s-a pãrut cã pãşesc într-o altã lume, una fãrã probleme şi griji.

Seara, ne-am urcat fãrã tragere de inimã în maşinã, pentru a porni înapoi cãtre Bucureşti. Am adormit în maşinã şi am dormit ca un bebeluş tot drumul, fãrã vise, fãrã sã mã agit, poate şi deoarece pentru prima dimineaţã dupã mulţi ani, nu bãusem niciun strop de cafea. Pur şi simplu, locul mã energiza destul.

“Ei bine, acum te-ai împrietenit cu iarna?”, m-au întrebat când am ajuns acasã.

“Nu”, am rãspuns, spre exasperarea lor.


“Iarna în Bucureşti e fadã, mohorâtã, lipsitã de strãlucire. Nu, nu m-am împrietenit cu iarna”, am spus. “Ȋn schimb, m-am îndrãgostit iremediabil de Straja şi de Vila Alpin”.

Articol scris in cadrul concursului SuperBlog2013.
Sursa fotografiilor: http://www.alpinstraja.ro

Comentarii

Bianca a spus…
Uau, ce fotografii frumoase.

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã