Curiozitate morbida si graba fatala

Uneori, curiozitatea oamenilor e masochista. E morbida si absolut tampita.

Daca iti zice cineva "uite un accident pe cealalta banda", cam stii la ce sa te astepti. Nu te astepti sa vezi fluturasi si floricele roz. Iar daca esti pe autostrada, nu te astepti sa vezi nici macar oameni injurandu-se ca si-au indoit unul altuia bara, ca nu s-au trosnit cu 50 la ora.

Te astepti sa vezi sange, rani, disperare, moarte.

Si totusi te uiti ce tembelu'. Iti sta inima in loc, simti ca se scurge viata din tine, dar ramai cu privirea la ei.

E un instinct absolut inradacinat, curiozitatea asta. Si daca iti zice cineva "uite un caine mort", tu tot te uiti. Cu toate ca stii, stii ca o sa ii vezi matele iesite pe-afara si o sa ti se invarta micul dejun in stomac.

De ce? Nu stiu. Dar toti actionam la fel. Nu am vazut pe cineva care sa zica "nu vreau sa ma uit". Poate doar dupa ce i-a alunecat deja privirea spre imaginea oribila.

Inchid ochii si ii vad: fetita de 3 ani plina de sange, femeia care incerca sa trezeasca adolescentul inconstient, barbatul care lovea cu disperare parbrizul sa o scoata pe femeie din masina. Dar cel mai mult il vad pe barbatul care zacea cu fata in jos pe autostrada, cu corpul intr-o pozitie nefireasca.

Si imi vine sa il intreb: unde te grabeai, prietene? Era chiar asa de urgent sa ajungi la timp, incat a trebuit sa depasesti pe contrasens? Si?... Ai ajuns?

http://www.reporterntv.ro/stire/grav-accident-la-intrate-in-constanta-noua-persoane-au-fost-ranite

Comentarii

Unknown a spus…
Uite eu de exemplu pana in prezent am ales sa nu privesc pe net materiale cu decapitari si alte atrocitati de acest tip. Si crede-ma ca sunt oameni care detesta faze de acest tip si nu au deloc acest tip de curiozitate.

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã