Ipocrizie, deceptie, un fel de criza adolescentina la 24 de ani


Urasc ipocrizia. Nu stiu daca e lucrul pe care il detest cel mai tare la oameni, dar sigur e in top 3.
Simt cum imi clocoteste sangele in vene, mi se face parul maciuca, ma apuca disperarea.
Si totusi, nu am putut sa gasesc o singura persoana care sa nu fie ipocrita. Fiecare a facut ceva la un moment dat care sa imi dea acest sentiment. Si nu ma refer la ipocrizie doar in sensul de persoană care se arată altfel de cum este. 
E o chestie, cum sa va explic...
Judecam, pentru ca asta e natura noastra, oricat am fi de corecti, trebuie sa fim si sinceri cu noi: unii mai des, altii mai rar, dar toti judecam. Bun, si judeci tu pe cineva, apoi, peste o zi, o luna, un an...ce crezi? Faci exact ca el. Ei, asta iti scrie pe frunte IPOCRIT.


Suntem o lume de ipocriti. Poate ca si eu sunt uneori ipocrita, cine stie, nu pretind perfectiunea. Dar sunt momente in care chiar simt ca nu mai pot face fata acestei ipocrizii.
Nu sunt un justitiar, nu mai sunt demult, nu mai proclam drepturi, nu iau apararea nimanui. Chiar daca pe moment as tine o intreaga lectie intitulata "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face". 

Dar tac, nu m-a angajat nimeni ca avocat. Nu are rost sa pornesc o discutie din asta, sa ma cert cu cineva la care poate tin, pentru ca nu avem aceleasi principii. Poate si asta e tot ipocrizie: ma afisez ca o persoana sincera, dar il loc sa spun ca nu sunt de acord tac si inghit. Va spun si de ce fac asta: in ultimul timp, sunt foarte stressata, nivelul impulsivitatii mele a crescut cu 200%. Daca as incepe o astfel de discutie, ar duce la cearta, pentru ca nu-mi pot controla impulsurile. 
Altfel spus si mai pe scurt: sunt o lasa. Traiasca ipocrizia!

Comentarii

Unknown a spus…
Asta da subiect .

Postări populare de pe acest blog

Proba 23. Tehnologia Philips, la picioarele tale

Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, si tu poti fi un mester priceput!

Pãrându-mi rãu de adolescenţã